logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Abaqus

Abaqus je vodeći svjetski program za FEM analizu i simulaciju.

SIMULIA Abaqus je snažno, kompletno i univerzalno FEA rješenje, koje je ujedno i vrlo jednostavno za upotrebu.

Osnovnu struktura programa čini programsko sučelje ABAQUS/CAE, numerički solveri i dodatni tokeni odnosno žetoni.

Abaqus/CAE je kompletno aplikacijsko sučelje koji omogućuje definiranje cijelog procesa analize i simulacije, generiranje geometrije, definiranje parametara analize, rubnih uvjeta, kontakata, izradu mreže konačnih elemenata, te pokretanje odgovarajućeg solvera i na kraju vizualizaciju rezultata.

Za različite tipove problem Abaqus nudi tri tipa solvera Abaqus/Standard, Abaqus/Explicit i Abaqus/CFD.

Abaqus Tokeni omogućuju fleksibilnost u radu i upotrebu solvera na većem broju procesorskih jezgri što je posebno važno za rješavanje kompleksnih problema.

Tipovi problema koji se mogu rješavati kreću se od jednostavnih do najsofisticiranijih slučajeva koji mogu uključivati složena opterećenja, vibracije, sisteme, fiziku udara, nelinearne, termičke ili akustičke probleme, a sve koristeći jedinstveni model i integrirane solvere.

Abaqus je neovisan o CAD platformi; uz direktnu asocijativnu vezu sa CATIA, SOLIDWORKS, PTC i SIEMENS programima, s ostalim CAD programima razmjena podataka osigurana je putem neutralnih formata kao STEP i IGES. Na taj način Abaqus je idealno rješenje za sve one koji žele vrhunski alat i jednostavno korisničko sučelje bez obzira na to kojom CAD aplikacijom se služili.

Zahvaljujući atraktivnim paketima i konfiguracijama ovaj vrhunski alat dostupan je svima, kako velikim tvrtkama tako i malim korisnicima odnosno svima koji žele vrhunske rezultate uz prihvatljivu investiciju.

Abaqus, kao i druge Dassault Systemes proizvode, nudimo na 2 osnovna načina: kao kupovinu programa ili najam u trajanju od 1 kvartala do 1 godine.

Od konfiguracija navodimo ABAQUS PORTFOLIO PACK QPP koji preporučamo kao startnu ali fleksibilnu i proširivu opciju, te moćan paket ABAQUS EXTENDED QAX nudi veliku fleksibilnost u radu, te mogućnost upotrebe naprednih alata za simulaciju: fe-Safe za analizu zamora materijala, Tosca za optimizaciju topologije konstrukcije te Isight za automatizaciju procesa.

POSEBNA PROMOCIJSKA PONUDA ZA NOVE SIMULIA KORISNIKE

SIMULIA ABAQUS FOR SMALL AND MEDIUM BUSINESSES

Tražite pravo rješenje za simulaciju? Vodeći svjetski program za FEM analizu i simulaciju zaista nikad nije bio povoljniji.

Sad je pravo vrijeme da nabavite jedan od ABAQUS EXTENDED paketa; ESSENTIALS, ADVANCE ili ULTIMATE, po izvanrednim promotivnim cijenama.

Svi paketi uključuju i jedan direktan, asocijativan interface po izboru, za CATIA V5 ili SOLIDWORKS CAD programe.

Ponuda se odnosi na sve nove SIMULIA korisnike i vrijedi za na kupovinu i najam programa do 31.1.2019.

Kontaktirajte nas za detalje ponude.

ABAQUS ACADEMIC

Edukacijskim ustanovama, školama i fakultetima, nudimo akademsku verziju Abaqusa, kroz iznimno atraktivne i pristupačne konfiguracija. Bez obzira da li radite na znanstvenim projektima ili želite osigurati svojim studentima i učenicima vrhunski alat, mi za Vas imamo rješenje.

Academic Research Suite je po funkcionalnostima full Abaqus licenca no namjenjena isključivo za akademsku, nekomercijalnu upotrebu, znanstvene radove, istraživanja i slično.

Preporučena Abaqus SIMULIA Academic Research Suite konfiguracija QRX sa dodavanjem tzv. Tokena, može se proširiti ili na više procesorskih jezgara ili se mogu koristiti tzv. Extended aplikacije, fe-Safe, TOSCA i ISIGHT.

Academic Teaching Suite je namjenjen studentima i učenicima da bi im se približio sam program kao i čitav proces FEM analize. Riječ je o cijenom vrlo povoljnoj konfiguraciji, ograničenoj u smislu veličine projekta, odnosno broja čvorova.

Q9T je preporučena Abaqus Teaching licenca, dakle za učenje, i uključuje 20 radnih mjesta, sa Solidworks i Catia direktnim translatorima te 160 tokena za rad solvera (5 tokena je potrebno za rad solvera na 1 procesorskoj jezgri, svaka dodatna jezgra traži 1 extra token) ili za primjenu extended aplikacija.

Teaching Edition Q9T licenca ima slijedeća ograničenja:

  • 250K čvorova za Abaqus/Standard i Abaqus/Explicit simulacije
  • 1M čvorova za CFD simulacije
  • nema user-subroutina
  • 4 core paralelno procesiranje

 

Više informacija o SIMULIA Abaqus Academic.