logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

CATIA

CATIA je vodeći svjetski 3D softverski alat za projektiranje i dizajn.

Iako se intenzivno koristi u svim industrijskim granama, CATIA V5 je prije svega poznata i proznata kao standard u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji.  Kao osnovni alat koriste je vodeće svjetske tvrtke  kao što su Boeing, Airbus, Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota te mnoge druge. Posljedica toga je da CATIA veliku primjenu nalazi u mreži dobavljača za automobilsku i zrakoplovnu industriju gdje se njenom upotrebom osigurava kvalitetna komunikacija i puna kompatibilnost po svim industrijskim standardima.

Trenutno najnovije CATIA V5 izdanje dostupno na tržištu je V5-6R2018, odnosno CATIA V5 R28 po starom načinu označavanja, ali u praksi većina automobilske pa i druge industrije danas koristi neko od starijih izdanja, V5-6R2016 (R26), ili čak V5-6R2014 (R24).

Da bi se osigurala puna kompatibilnost, korisnik koji radi u mreži dobavljača automobilske industrije najčešće mora instalirati odgovarajuću verziju, te uz nju i  tzv. Service Pack i Hot-Fix prema standardima i zahtjevima poslovnog partnera. Alati kao što su PDX/VX1 Gateway Exchange ili Q-Checker prema potrebi mogu još dodatno pospješiti kompatibilnost i olakšati razmjenu podataka između dobavljača i kupca.

Glavne karakteristike po kojima je CATIA najpoznatija su izvrsni modeler za rad s površinama i njegova integracija sa solid modelerom, fleksibilna parametrika, rad sa velikim modelima, odnosno kompleksnim dijelovima i velikim sklopovima.

Svi moduli integrirani su u jedno korisničko sučelje, koje osim što je iznimno jednostavno za učenje i uporabu donosi drugu važna prednost integriranog paketa a to je da nema potrebe za konverzijom podataka između odvojenih aplikacija.

CATIA nudi konfiguracije za slijedeće napredne primjene:

 • Integirano parametarsko mehaničko modeliranje
 • Integrirano paramersko modeliranje putem mehaničkih površina
 • Rad sa slobodnim, free-style površinama i B-Spline krivuljama za najzahtjevni dizajn,
 • Dizajn i izrada kompozitnih struktura
 • Reverzibilni inženjering i rapid prototyping
 • Izrada alata i kalupa
 • Izrada 3D tolerancija
 • NC proizvodnja i simulacija, od tokarenja do naprednog 5-osnog glodanja
 • Planiranje, programiranje i simulacija robotskih ćelija
 • FEM analiza i simulacija
 • DMU Digital Mock-Up: Kinematika i prostorna analiza, provjera kontakata i kolizije
 • Brodogradnja, HVAC, klimatizacija, izrada cjevovoda, elektrika, metalne konstrukcije
 • Ergonomska analiza

CATIA V5 je dostupna u standardnom i u tzv. PLM Express pakiranju koje mogućnosti osnovnih konfiguracija proširuje ENOVIA PLM sustavom i drugim naprednim modulima, uz unaprijeđene konfiguracije i povoljnije cijene.

Od nedavno nudimo i tri nove, izuzetno snažne CATIA Excellence konfiguracije, koje donose sve napredne alate u jedinstvenim paketima, po još povoljnijoj cijeni. Nešto što su naši korisnici već dugo tražili.

Sve najpopularnije CATIA V5 konfiguracije kao i popis modula koje sadrže, možete pronaći ovdje.

Skrećemo pažnju i na CATIA Composer, jedinstveni alat za kreiranje animacija, prezentacija, marketinških materijala, interaktivnih sadržaja, napredne dokumentacije, uputa za korištenje i sastavljanje proizvoda, a uz sve to i izuzetno jednostavan i zabavan za upotrebu.

HT-Eurep sa središtem u Zagrebu, zastupnik je za područje Hrvatske. Nudimo usluge implementacije kompletnog rješenja, te kao Autorizirani Edukacijski Partner edukaciju po službenom ili prilagođenom programu.

Obratite nam se s povjerenjem da Vam na osnovi Vaših zahtjeva i potreba, predložimo optimalno rješenje, po pitanju cijene, funkcionalnosti i fleksibilnosti.