HT Eurep zastupnik za CATIA, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, ABAQUS proizvode         Dassault Systemes  Slovenia zastava  
Hrvatska: HT Eurep d.o.o I Vodovodna 20A I HR - 10 000 Zagreb I +385 1 2339 948

Slovenija: HT Eurep d.o.o I Tržaška 132 I SI - 1000 Ljubljana I +386 70 185 885
HT Eurep CATIA V5 surface car modeling

CATIA je najnapredniji softverski paket za projektiranje u 3D, čije su se mogućnosti kontinuirano dokazuju u svim industrijskim granama.

CATIA V5, odnosno po novom nazivu CATIA V5-6 de-facto je standard u zrakoplovnoj i prije svega automobilskoj industriji te je koriste kao osnovni alat vodeći svjetski proizvođači automobila kao što su Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota te mnogi drugi. Kao posljedica toga CATIA veliku primjenu nalazi i u mreži dobavljača za automobilsku industriju te osigurava korisnicima kvalitetnu komunikaciju i punu kompatibilnost po svim standardima automobilske industrije. Alati kao što su PDX/VX1 PPR PDM Gateway Exchange ili Q-Checker dodatno podižu kvalitetu povezanosti dobavljača i kupca.

HT Eurep CATIA V5 plastic modeling

Iako je najnovija CATIA V5 verzija dostupna na tržištu V5-6R2017 (odnosno CATIA V5 R27 po staroj terminologiji) trenutno je u većini automobilske industrije standardno u upotrebi CATIA V5-6R2014 (odnosno CATIA V5 R24). Također, za sve koji rade za automobilsku industriju, a da bi se osigurala puna kompatibilnost, važan je i nivo tzv. Service Pack-a i Hot-Fix-a koji najčešće varira od korisnika do korisnika.

Bez sumnje, najčešće prodavane i najpopularnije konfiguracije su Mechanical Design MD2 i Hybrid Design HD2 koje korisnicima donose hibridni 3D modeler, parametarski ali fleksibilan, koji objedinjuje „Part“ dizajn, „Assembly“ dizajn koji omogućuje izradu sklopova sa tisućama pozicija bez gubitka performansi, „Surface“ module s kojima je moguće projektirati i najzahtjevnije površine, te izradu dokumentacije.

CATIA V5 dostupna je i u tzv. PLM Express pakiranju koje mogućnosti osnovnih konfiguracija proširuje ENOVIA PLM sustavom i drugim naprednim modulima.

Od nedavno nudimo i dvije nove, odlične PLM Express Excellence konfiguracije kakve su naši korisnici već dugo tražili. Riječ je o dvama izuzetno nabrijanim i nabildanim konfiguracijama koje svaka u svom paketu nude praktično sve potrebne dizajn alate.

Nova CATIA Mechanical Engineer Excellence CATMEE konfiguracija uz standardni modeler donosi osnovni paket površina, sheet-metal, 3D master koncept, toleranciranje u 3D, animaciju i kinematiku, tzv. structure design o joše neke zanimljive dodatne opcije.

Nova CATIA Mechanical Engineer Shape & Excellence CATMSE konfiguracija donosi sve što donosi i CATMEE, uz dodatak najjajčih CATIA mehaničkih površina: GSD Generative Shape Design, DL1 Developed Shaped, GSO Generative Shape Optimizer, RSO Realistic Shape Optimizer.

Uz jednu od ovih konfiguracija, što se tiče dizajna u 3D, nema slučaja kao u prošlosti da nedostaje jedna ikona niti jedna opcija. I sve to po pristojnoj cijeni.

Obratite nam se s povjerenjem da Vam na osnovi Vaših zahtjeva i potreba, predložimo optimalno rješenje, po pitanju cijene, funkcionalnosti i fleksibilnosti.

Osim gore navedenih, CATIA nudi slijedeće napredne module:

 • NC proizvodnja, od tokarenja do naprednog 5-osnog glodanja, simulacije rada stroja
 • Dizajn i izrada kompozitnih struktura
 • Popravak modela, „krpanje“ površina, pogotovo zanimljivo kod razmjene modela između različitih sustava
 • Reverzibilni inženjering i rapid prototyping
 • Simulacija i FEM analiza, proračun statike i dinamike
 • Provjera i proračun tolerancija
 • Kinematika i analiza prostora - provjera kolizije, preklopa
 • Naprednu parametrizaciju - izrada parametarskih modela sa kompleksnim pravilima
 • Izrada alata i kalupa
 • Brodogradnja, HVAC, klimatizaciju, izrada cjevovoda, elektrika, metalne konstrukcije
 • Planiranje i simulacija robotskih ćelija, ergonomija...

Sve navedeno integrirano je u jedno korisničko sučelje, uz iznimnu jednostavnost za učenje i uporabu. Osim toga važna prednost integriranih paketa je to što nema potrebe za konverzijom podataka između razdvojenih aplikacija.

Važno je spomenuti mogućnost integracije u jedinstveni PLM sustav, ENOVIA SmarTeam ili ENOVIA 3DExperience, čime se osigurava kontrolirano upravljanje projektima i procesima, životni ciklus i verzioniranje dokumenata, upravljanje podacima i pristupom podacima. Na taj način pospješuje se kolaboracija i potiče inovativnost unutar tvrtke.

HT-Eurep sa središtem u Zagrebu, zastupnik je za područje Hrvatske. Nudimo usluge implementacije kompletnog rješenja, te kao Autorizirani Edukacijski Partner edukaciju po službenom ili prilagođenom programu.

Za sve informacije o cijeni i mogućnostima programa molimo da nas kontaktirate.